PODCAST IN DE KLAS

flyer koekoek v13

 

Audio prikkelt de fantasie. Door het gebruik van geluidseffecten en scenario’s helpen we leerlingen en leerkrachten om een presentatie op te pimpen tot een leerzaam en creatief audiowerk. August (theatermaker) en Klaas-Jan (radiomaker) komen graag langs om, samen met de leerkracht, klassikaal in gesprek te gaan en een unieke podcast op te nemen. Met behulp van een script en audio tools wordt er op luchtige wijze een onderwijsleergesprek geïnitieerd, waarin de leerlingen discussiëren, schrijven én presenteren.

 

Deze opnames worden gemonteerd tot een 

vrolijke en leerzame podcast om te delen met vrienden en familie!

 

We bespreken alledaagse thema’s, zoals: (geestelijke) gezondheid, mediawijsheid en de samenleving van de toekomst.

 

 

Thema: Samenleving van de toekomst

 

Er gebeuren veel leuke, zielige, lieve of mooie

dingen in de echte wereld…

 

Er was eens een meisje, die moest snel vertrekken. Want er kwam oorlog. Er werden bommen gegooid en daarom kwamen haar moeder en vader. 
En omdat ze snel weg moesten, moesten alle spullen achterblijven, behalve haar dagboek en beer. 
En toen ging ze met de boot, dat was heel spannend en koud en eng. 
En nu is ze in een vreemd land, en kan ze de taal niet. Maar dat is ze wel aan het leren en hopelijk heeft ze snel vrienden.

Zonnefee (11 jaar oud)

Maar in een fantasiewereld is ieder kind een superheld(in)!

Wat gebeurt er als je de echte wereld 

met de fantasiewereld mengt?

Dit is het Toekomst Journaal!

 

Tijdens het maken van deze podcast gaat de Familie Koekoek, samen met de leerkracht, klassikaal in gesprek met de leerlingen. leerlingen worden gemotiveerd in het schrijven en presenteren van hun eigen nieuwsitem. Het nieuwsitem van de leerlingen kan gaan over grote thema’s als armoede en racisme, maar ook over een weggelopen kat of een relatiebreuk tussen 2 vloggers. Op deze manier hopen we bij te dragen aan diverse leerdoelen in het primaire basisonderwijs.

 

 

 De opnames worden gemonteerd tot een vrolijke en leerzame podcast om te delen met vrienden en familie!

 

Doelgroep: 

8  t/m 12 jaar (bovenbouw)

Programma:

Dag 1 (max 45m.) De kennismaking

 

De familie Koekoek komt op dag 1 langs in de klas om kennis te maken en om verhalen te verzamelen. Dit gebeurd met behulp van een vragenformulier. De leerlingen worden uitgedaagd om zichzelf als superheld(in) in te beelden en deze te tekenen.

Vervolgens wordt er gevraagd om een een echte gebeurtenis uit het nieuws te kiezen die hen is bijgebleven. Bijvoorbeeld omdat het mooi, zielig, lief of grappig was. Dit mag van alle tijden zijn. 

Hierover wordt door de leerlingen een kort verhaal geschreven. 

Samen met de leerkracht worden de verhalen gekozen die de basis vormen voor het tweede bezoek.

 

Dag 2 (2 á 3 uur) De opnamedag

 

>Tijdens de opname-dag komen Klaas-Jan en/of August weer langs om, samen met de leerkracht, klassikaal in gesprek  te gaan. Aan de hand van het script wordt er op luchtige wijze een onderwijs-leergesprek geïnitieerd waarbij we met de leerlingen discussiëren, schrijven en presenteren. Zo worden de leerlingen in groepjes aan het werk gezet en ondersteund in het schrijven en presenteren van een zelfverzonnen Journaal-item, waarin verteld wordt hoe deze uitdagingen door Superheld(inn)en worden aanpakt.

 

Het resultaat is een vrolijke, inspirerende podcast.

 

Hierbij wordt ten allen tijde rekening gehouden met de AVG wetgeving. De leerlingen worden in de eindmontages nooit bij naam genoemd. De eindmontages worden in eerste instantie enkel gedeeld met de leerkracht en enkel na toestemming met de buitenwereld gedeeld. 

 

Wij komen graag bij jullie langs om deze podcast te maken, maar bieden ook andere thema’s aan zoals mediawijsheid en (geestelijke) gezondheid.

 

 

Tarieven

Voor het opnemen en monteren van deze podcast vragen wij een vergoeding van €600 excl. 21% BTW en reiskosten (€0,50 per gemaakte km vanuit Utrecht). Hiervoor komen wij 2x langs in de klas en leveren wij achteraf een afgemixte podcast-opname.

 

Voor de maanden maart en april van 2023 hanteren wij een last-minute korting van 30% op het totaalbedrag.

Beschikbaarheid

Kalender word geladen……
Powered by Booking Calendar
– Beschikbaar
 
– Geboekt
 
– Beschikbaar tegen een kortingstarief van 30%

Neem contact met ons op