KOEKOEK OP SCHOOL

Koekoek is als educatieve voorstelling te boeken voor het basisonderwijs en heeft als doel meer onderlinge acceptatie te creëren door te laten ervaren hoe het is om bijvoorbeeld ‘anders’ te zijn, blind bijvoorbeeld… Zo vergroten we het referentiekader van leerlingen en proberen we bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving.

 

De voorstelling speelt zich grotendeels af in het donker. Het is een hoorspel op basis van 3D-geluid met live begeleiding en speciale licht- en geluidseffecten die aansluiten op het verhaal. Het is interactief; de leerlingen hebben invloed op de verloop van het verhaal.

 

We maken kennis met Mick Koekoek, een blinde jongen met rap-ambities, die zijn kansen in ziet storten als hij een slechte auditie heeft gehad en daar zichzelf de schuld van geeft. Maar, dankzij zijn geniale zusje krijgt Mick de kans om terug naar het verleden te reizen.. De leerlingen krijgen de gelegenheid om Mick te helpen met nieuwe keuzes zodat hij een knal-auditie neer kan zetten!

 

De stemmen in het hoorspel zijn ingesproken door een speciale sterrencast van cliënten van Stichting Bartiméus. Dit zijn bijzondere mensen die zelf leven met een (visuele) beperking. Deze voorstelling wordt gesteund door het Bartiméus Fonds en Stichting Accessibility.

Doelgroep: 

8 t/m 12 jaar (bovenbouw)

 

Programma: 10 minuten- voorbereidend gesprek

Korte voorbereiding op de voorstelling: Wat gaat er zo gebeuren? Wat kan je verwachten; Het kan een beetje spannend zijn, wat mag je doen als je je onveilig voelt? Hoe lang duurt het? Wij creëren een veilige omgeving voor de leerlingen en laten ze de voorstelling ingaan met een open blik.

 

30 minuten -voorstelling

We maken kennis met Mick Koekoek, een blinde jongen met rap-ambities, die zijn kansen in ziet storten als hij een slechte auditie heeft gehad en daar zichzelf de schuld van geeft. Maar, dankzij zijn geniale zusje krijgt Mick de kans om terug naar het verleden te reizen.. De leerlingen krijgen de gelegenheid om Mick te helpen met nieuwe keuzes zodat hij een knal-auditie neer kan zetten! De voorstelling speelt zich grotendeels af in het donker dankzij de gezichtsmaskers, het is een hoorspel op basis van 3D-geluid met live begeleiding en speciale licht- en geluidseffecten die aansluiten op het verhaal. Het is interactief; de leerlingen hebben invloed op de verloop van het verhaal.

 

20 minuten – Onderwijsleergesprek

Wat vonden jullie van de voorstelling? Hoe was het voor jou om ‘anders’ te zijn? Wat merkte je dat er gebeurde? Wat zou er allemaal anders zijn in jouw leven als een beperking hebt, bij welke dagelijkse dingen merk je dat?

Tarieven

Deze voorstelling is te boeken vanaf €600 excl. 21% BTW en reiskosten (€0,50 per gemaakte km vanuit Utrecht). Tegen dit tarief spelen wij drie voorstellingen op locatie naar keuze.

 

Voor de maanden maart en april van 2023 hanteren wij een last-minute korting van 30% op het totaalbedrag.

Beschikbaarheid

Kalender word geladen……
Powered by Booking Calendar
– Beschikbaar
 
– Geboekt
 
– Beschikbaar tegen een kortingstarief van 30%

Neem contact met ons op