WIE ZIJN WIJ?

De Familie Koekoek is een collectief van jonge makers:

Klaas-jan van den Brink
Projectleider en initiatiefnemer

Deze voorstelling is een initiatief van Klaas-Jan van den Brink, werkzaam voor Bartiméus als activiteitenbegeleider. Hiernaast is hij als zelfstandig ondernemer als ontwikkelaar van belevingen op het gebied van educatie in opdracht van o.a. T/U Eindhoven, Bol.com, en de Bibliotheek van Nieuwegein.

Klaas-Jan: “Sinds april 2019 werk ik voor Bartiméus. Ik heb hier mijn passie gevonden en ontdekt dat het mij ontzettend gelukkig maakt indien ik de bewoners kan motiveren om net dat ene extra stapje te laten zetten en ze hierdoor trots te laten zijn op zichzelf.

Ik hoop met de voorstelling en de podcasts kinderen te inspireren om elkaar te helpen en bij te dragen aan meer inclusiviteit onder de de jeugd, voor mensen met een (visuele) beperking in het bijzonder!’

 

August Geerlings
Begeleider en Acteur

 August Sweder Geerlings (25) studeert Writing For Performance aan de HKU. Hiernaast is hij actief als zanger en podcaster. August houdt zich vaak bezig met het thema identiteit. Verder is hij graag aan het reizen. 

 

De makers van de voorstelling ‘Koekoek’:

Tosca Mitkowska

Script en Scenario

Bij het schrijven van het script is Klaas-Jan ondersteund door Tosca; toneelschrijfster en illustrator. Tosca heeft de wilde plannen van Klaas-Jan gesmeed tot een goed verhaal.

Website

Joram Kroom

Muziek en Arrangement

Joram is componist, muziekdocent en muzikant. Hij was betrokken zijn bij het arrangeren van het hoorspel en de soundtrack. De voorstelling zal namelijk afgesloten worden met een muzikaal hiphop-arrangement rondom de personages Mick en Ed.

website 

Rik van Baal 

Spelbegeleiding

Rik is werkzaam als begeleider bij Bartimeus Doorn en is daarnaast student aan de kleinkunstacademie te Amsterdam. Dankzij zijn begeleiding zijn de (stem)acteurs boven zichzelf uitgestegen!

De (stem) acteurs uit de voorstelling:

De (stem)acteurs uit Koekoek zijn allen verbonden aan zorginstelling Bartiméus en hebben een verstandelijke en/of visuele beperking. Maar ze bewijzen met deze voorstelling dat dit helemaal niet erg is. Want iedereen heeft een talent!

Wesley Blankespoor… als Mick Koekoek

Wesley is gek op stemmetjes en schuwt er niet voor zijn medespelers om hun oren te slaan met woordgrappen en vele vrolijke intonaties en stemmetjes, hieruit volgden spontane liedjes en grappige one-liners. Wesley is bovendien, net als zijn personage Mick, enorm muzikaal. Zijn raps stonden er in één take op!

Christiaan de Vries… als Vader Vledder

Christiaan speelt Vader Vledder en is blij met het eindresultaat; “Het verhaal heeft een mooie boodschap, dat het niet uitmaakt voor Mick of hij blind is, hij moet dezelfde onzekerheid overwinnen als ieder ander.” 

Melissa Valkengoed… als Zusje Ranja

Melissa is in het echte leven DJ bij Radio Bartje, het radiostation van Bartiméus. Het was dan ook meteen duidelijk dat zij de rol van Ranja moest vertolken. Want naar haar enthousiaste stem kun je uren blijven luisteren…

Zanger Blinde Ed… als zichzelf..!

Zanger Blinde Ed is al jaren actief in het muziekwereldje en sinds zijn optreden in de X-Factor, waar hij het tot de kwartfinale schopte, beroemd in Nederland. Vanaf het begin was Ed al de gedroomde kandidaat om de soundtrack in te zingen. Dat hij uiteindelijk nog veel meer voor Koekoek zou betekenen was een droom die uitkwam!

website Blinde Ed

De overige (stem)acteurs:

Lotte Roozen…als zandkunstenares Elfie

Jeremy Backus…als de pratende koelkast

Gregory Hooijer… als de tijdmachine

Chris d‘Anjou… als de radio verslaggever

Arjan van Dorst... als de omroeper 

Joey Beernink… als postbode Siemens