Premiere verslag Koekoek

Soms doe je aan projecten mee waarvan je geen enkel idee hebt wat je moet verwachten van het eindresultaat. Zo ook niet van het hoorspel Koekoek. Tot dat we gisteren aanwezig waren bij de première. Dat ik hier zo moeilijk een voorstelling van kon maken komt omdat het hoorspel een klein onderdeel is van een groter geheel. Het was Klaas-Jan niet gelukt om het dit jaar bij mij te laten landen, dus ik ben benieuwd of ik het voor jullie duidelijk krijg zonder iets van het stuk te veraden.
Om te beginnen is het hoorspel bedoeld voor kinderen. Het gaat over een blinde jongen die rapper wil worden. Het hoorspel word gedraaid in een belevingsruimte. Dit is een volledig donkere ruimte zodat kinderen ervaren wat een blinde ziet. Het stuk is interactief, dus de kinderen krijgen ook opdrachten in de donkere ruimte. Wat ook bijzonder aan het stuk is dat het grotendeels door blinden is gemaakt. Deze belevingsruimte is zo gemaakt dat hij is op te zetten in elke gymzaal zodat hij bij elke basisschool kan worden geplaatst. Dus hopen we binnenkort on tour te gaan.
Aan het eind van het stuk is er een nagesprek waarin met de kinderen wordt besproken  hoe zij het hebben ervaren. Ik ben trots op Klaas-Jan die het heeft bedacht. Trots op de makers en iedereen die dit stuk tot een succes hebben gemaakt. En natuurlijk trots dat ik een klein onderdeel mag zijn van dit mooie project.
Met hartelijke groet,
Ed Ruyer ( Zanger Blinde Ed)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *