Wat kun je verwachten?

Koekoek is in de maak! Maar wat is Koekoek nu precies? Die vraag kreeg ik deze week van Irene, zij is onze rots-in-de branding wat betreft al het technische bouwwerk van de website. Ze helpt en ondersteunt ons volop met maatwerk, ideeën voor promotie en natuurlijk de toegankelijkheid van de website, zodat, naast ons ziende publiek, ook blinden en slechtzienden gemakkelijk voor een kaartje terecht kunnen.

“Maar, Irene, hoe is eigenlijk onze toegankelijkheid met betrekking tot de voorstelling? Heb je al een idee van wat je gaat ervaren als je erheen gaat?”

“Hmmm.. ik heb nog wel vragen over de acteurs? Zijn die daar aanwezig? En hoe interactief is het precies?”

“Oké Irene, daar kunnen we nog wel wat concreter over zijn!”

Koekoek is een jeugdvoorstelling voor kinderen van 8 tot 12 jaar over je dromen waarmaken als je blind bent. In tegenstelling tot de meeste voorstellingen die in een theater plaatsvinden en waarbij het publiek op de tribune zit, is dat bij Koekoek allemaal net even anders geregeld. Koekoek speelt zich af in het donker, je krijgt een blindengeleidestok en je volgt de publieksbegeleider naar binnen, de donkere ruimte in. 

Het eerste wat je gevraagd wordt is om in de keuken aan tafel te gaan zitten. De publieksbegeleider staat paraat om ieder daarbij te assisteren en start ondertussen de introductie van de bewoners van dit huis: we zitten in de keuken van de familie Koekoek. In het donker horen we vader Vledder thuiskomen! 

Het is goed om te weten dat de acteurs in Koekoek niet lijfelijk aanwezig zijn, je hoort slechts hun stemmen! Overal je heen valt er geluid te horen, dat zijn de stemmen van de personages, maar ook liedjes en gebeurtenissen. Als vader Vledder zijn hoofd stoot bijvoorbeeld!

Oké, nu heb je een aardig idee van wat je kunt verwachten, maar je kunt niet achterover aan die keukentafel blijven zitten.. Er is ook nog de publieksinteractie! J jaa, er wordt wat van je gevraagd, je hebt als publiek namelijk de taak om hoofdpersonage Mick Koekoek de juiste keuzes te laten maken, wat jij kiest heeft dus effect op het verhaal!

Nu ben jij er net zo klaar voor als Irene! Ik ga verder niks verklappen en we zien je graag bij 1 van onze voorstellingen, kijk op www.familie-koekoek.nl voor tickets en speeldata.

Groetjes,

Tosca Mitkowska
(Toneelschrijver & Illustrator)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *